Tuesday, 22 April 2014

Bab 13 Cinta Jangan Sakiti Aku



Alissa melangkah masuk ke dalam rumah perlahan-lahan. Letihnya dia sepanjang hari ini. Dah la berjalan ke sana ke sini dengan Tuti lepas tu Zafril pula culik dia sampai malam.
“Ha, balik pun cik puan ni.. Ke mana adik oi? Kak Una telefon tak dapat! Risau Kak Una tahu tak?”
“Lisa keluar dengan bos Lisa tadi. Bateri telefon mati..”
Tubuh yang keletihan dibaringkan selamba di atas sofa yang diduduki oleh Husna. Kepala direbahkan di atas peha Husna. “Kak Una, picit kepala Lisa. Pening..”
“Jumpa bos mana ni sampai pening kepala?”
“Bos paling gila..”
Husna tergelak kecil sambil tangannya memicit lembut kepala Alissa. “Bukan ke Una keluar dengan Tuti, macam mana pula boleh keluar dengan bos ni?”
“Dia culik Lisa..”
Urutan di kepala Husna terhenti secara tiba-tiba. “Dia nak apa? Dia ugut Lisa? Dia ada apa-apakan Lisa tak tadi?”
Alissa mencari tangan Husna dengan keadaan mata yang terpejam. “Tangan tu janganlah berhenti picit.. Picitlah lagi. Mulut aje cakap.”
Husna mencubit perut Alissa. Sempat lagi nak suruh orang picit kepala dia. “Kak Una ni separuh mati risaukan Lisa dekat rumah, Lisa boleh balik suruh Kak Una picitkan kepala? Now, tell me what happened.”
“Takde apa-apa pun yang berlaku.”
“Alissa!” Sekali lagi tangan Husna mencubit perut Alissa. Spontan mata Alissa terbuka luas.
“Kak Una! Sakitlah. Ei, tangan tu dekat kepala Lisa bukan perut Lisa. Nasib baik tak terkeluar isi tau..”
“Mana Zaf bawa Lisa? Apa dia nak?”
“Pergi masuk hutan.. Tak nak apa-apa pun. Saja berbual.”
“Lisa, bangun.. bangun duduk sekarang!” Bahu Alissa ditampar sedikit kuat. Geram betul dia. Macam mana nak berbual kalau mata Alissa terpejam macam ni. Silap-silap dia bercakap seorang diri dan Alissa tidur.
“Kak! Sakitlah.”
“I said get up!”
Suara Husna sudah naik meninggi sedikit. Alissa mengalah sebelum Husna mengetam dia dengan lebih kuat. Kalau Husna mula ketam kau gila kalau tak menjerit. Sakit nak mampus!
“Apa.. apa. Kak Una nak cakap apa. Sepuluh minit sebelum Lisa naik atas nak charge telefon. Abah mesti risaukan Lisa.”
“Ohh, abah risau Lisa ambil berat ye. Ni Kak Una risaukan Lisa ni macam mana? Nasib baik tak kena heart attack tau tak.”
“Kak Una ni.. Ada pula minta sakit..” Jelingan tajam dihadiahkan kepada kakaknya.
“Dah jangan cakap banyak. Mana dia bawa Lisa tadi?”
“Naik atas bukit.. Dalam hutan sikit.”
“Nak buat apa? Dia ada apa-apakan Lisa tak?”
Alissa menggaru kepala yang berserabut. “Kak! Takde lah.. takde buat apa-apa pun. Dia hanya nak berbual dengan Lisa aje.”
“Lagi?” Ujar Husna sambil mencapai alat kawalan jauh televisyen. Televisyen yang menayangkan cerita Jodoh Itu Milik Kita di Mustika HD dipadamkan. Esok-esok boleh tengok ulangan.
“Lagi apanya kak.. memang takde apa-apa. Berbual dan dia hantar Lisa balik.”
Bahu Alissa diketuk dengan alat kawalan jauh televisyen. “Takde apa-apa Lisa cakap.. Kalau takde apa-apa takkanlah sampai pukul dekat pukul 10 malam macam ni baru balik?”
“Zaf singgah solat di masjid dulu.. lepas tu kami pergi makan dan balik. That’s all.”
Husna mengeluh kecil. “Lisa, dia tu dah ada kekasih.. Lisa kena buka laman internet dan tengok gambar-gambar mereka. Kakak tak mahu Lisa terluka.”
“Kak Una! Lisa takde apa-apa perasaan pada Zaf lah kak! Apa benda Kak Una merepek ni?”
“Umi dengan abah tahu tak pasal ni?”
“Maksud Kak Una, Zafril?”
Husna mengangguk.
“Lisa tak cakap pun dengan abah…”
“Umi takkan setuju Lisa kerja dengan dia. Umi takkan setuju Lisa dekat dengan dia. Kami semua risaukan Lisa!”
“Dia tanya pasal Abang Khai..”
Wajah Husna berubah terkejut. “Apa dia nak? Kenapa dia tanya pasal Khairi?”
Alissa jongket bahu. “Lisa tak tahu.”
“Dia pasti sedang rancangkan sesuatu! Lisa tak boleh terus kerja di pejabat tu! Kak Una nak Lisa berhenti kerja..”
“Tak boleh. Lisa tak boleh berhenti kerja.”
“Lisa! Bukan ke hari tu Lisa juga yang beriya-iya nak berhenti kerja kenapa hari ni Lisa tak nak pula?”
“Lisa dah janji dengan Zaf yang Lisa takkan berhenti kerja.”
“Ya Allah, Lisa.. Janji apa lagi? Janji Zafril tu bukannya boleh pakai Lisa. Dia tu bukan seorang lelaki yang berguna pun! Satu sen pun tak guna.”
“Lisa pening kepala.. Lisa naik dululah. Kalau abah ada call Kak Una bagitahu yang Lisa tidur awal ya? Jangan buat abah risau, please.”
“Kalau dia tanya mana Lisa pergi seharian ni, apa Kak Una nak cakap?”
“Kak, pandai-pandailah.”
Sebiji bantal bersaiz kecil dihempuk atas kepala Alissa. “Pandai-pandailah.. Pandai Lisa ajar Kak Una tipu abah ye?”
Samsung Mega di atas meja berbunyi. Alissa segera melihat nombor pemanggil yang tertera. “Abah.”
“Jawablah..”
“Kak Una jawablah. Kalau abah tanya pasal Lisa cakap Lisa keluar dengan Tuti lepas tu Lisa letih balik terus tidur, ya?” Alissa terus bangkit dan berlari-lari memanjat tangga.
“Alissa!”
“Love you kak. Good night.” Alissa menjerit dari tingkat atas,
“Assalamualaikum abah.”
“Ya, abah.. Ya, Lisa ada dah balik pukul 8.30 malam tadi. Lisa keluar dengan Tuti, bah” Husna menarik sebiji bantal empat segi untuk dipeluk.
“Ha, abah nak cakap dengan Lisa? Ala bah, Lisa dah tidur.. Letih sangat agaknya temankan Tuti beli barang hantaran kahwin dia.. Banyak agaknya yang diborong Tuti tadi, abah..”
“Ye abah.. Una jaga dia dengan elok. Abah janganlah risau.. Lisa tu bukannya budak kecil lagi abah. Dia tu dah dua puluh enam tahun. Ye, abah.. Una faham abah risaukan dia..”
Husna memanjangkan lehernya menjenguk ke tingkat atas. Mana tahu Alissa ada di tangga mencuri dengar perbualan dia dengan abah.
“Ha, baiklah abah. Abah jangan risau pasal Lisa tu ye abah. Eh, ada pula Una kena kahwin.. Taklah abah, belum lagi..”
Husna terdengar ada suara halus sedang ketawa. Dia tahu Alissa memang ada di tangga mendengar perbualan dia dengan abah. Pasti ketawakan dia sebab abah membebel kerana dia belum kahwin-kahwin lagi.
“Una kena tunggu Lisa kahwin dulu bah baru Una boleh kahwin dengan senang hati. Kalau Una kahwin siapa nak jaga anak kesayangan abah tu nanti.. Kan?”
Sekali lagi Husna memanjangkan lehernya untuk mencari kelibat Alissa. Mana budak ni sembunyi!
Perlahan-lahan Husna bangkit meninggalkan sofa berangkai tiga.
“Ye abah.. Abah pun jaga diri, kirim salam sayang pada umi. InsyaAllah hujung bulan nanti kami balik kampung. Ye, Una akan heret Lisa sekali lagi kampung.”
“Assalamualaikum..”
Husna menyimpan telefon dalam seluar panjang yang dipakai olehnya. Bantal kecil bersaiz empat segi dipegang kemas. Mencari mangsa yang ketawakan dia sebentar tadi.
Bam!
“Adoi!”
Yes, sasaran dia kena. Alissa ingat dia sembunyi di sebalik meja computer dia takkan nampak Alissa agaknya.
“Haaa, padan muka. Curi dengar perbualan orang ye?” Husna tergelak melihat Alissa menggosok kepalanya.
“Mana da curi dengar. Kak Una tu yang bercakap kuat sangat siapa suruh..”
“Dah.. Pergi masuk bilik. Kata nak tidur tadi kan..”
“Abah suruh Kak Una kahwin ke?” Alissa tergelak kecil. Dia tahu pasti Pak Omar bebelkan anak perempuannya itu. Apa lagi kalau bukan suruh kahwin.
“Sibuk aje Lisa ni. Dah, pergi mandi lepas tu tidur. Esok nak kerja pula.”
Alissa menghilang ke dalam biliknya.
Zafril membelek telefon bimbitnya. Ibu jari scroll ke atas dan ke bawah. “Alissa..” Nama yang tertera di Blackberry Z10 disebut perlahan.
Butang berwarna hijau disentuh perlahan.
Baby..”
“Sayang! Where are you?” Ceria suara Juliza di talian sana. Mungkin sudah hilang rajuk gadis itu.  “Sayang! I tak dengar you cakaplah.. Can you please speak louder?”
Zafri bangkit dari pembaringan. “You dekat club?”
“Hello? Hello? Sayang! Tak dengarlah..”
“Balik sekarang Ju!”
“I cannot hear you. I will call you back when I back home, honey. Bye.” Juliza menamatkan panggilan. Zafril menumbuk permukaan katil. Bengang dengan Juliza. Kaki clubbing!
Argh!
Bantal dicampakkan ke lantai. Dia tidak pasti sama ada di mampu mengawal sikap sosial Juliza atau tidak.
‘Balik rumah sekarang!’
WhatsApp dihantar kepada Juliza.
Ting ting!
Rakus Zafril membuka WhatsApp yang dibalas oleh Juliza.
‘Baru pukul 11.00 malam. Night is still young, honey.’
Zafril mengeluh berat. Ke mana hala tuju hubungan dia dengan Juliza? Bukan sehari dua dia kenal Juliza. Bertahun-tahun!
Mommy.
Ya, mommy dia akan sukakan gadis itu?
Bukan dia tidak faham mommy asyik perli dia di meja makan dua tiga hari ini pasal hubungan dia dengan Juliza.
‘Mommy bukan tak suka tapi lagi suka kalau perempuan lain yang elok sikit sikap dan pemakaiannya. Mommy ada calon yang sesuai.’
Perli makan dalam!
Bukan tak suka tapi lagi suka kalau… Maksudnya tidak sukalah. Maksudnya kalau ada calon lain lebih bagus.
Ah, senanglah cakap kalau ada calon lain. Dia bukannya playboy. Dia bukan lelaki yang tukar perempuan macam tukar baju.
Dulu.
Ya, dia memang macam tu.. Tapi itu masa zaman dia belajar.. Zaman muda, zaman kegemilangan. Zaman nak menikmati hidup kononnya tapi sekarang dia mahu settle down. Kalau boleh dia nak kahwin. Nak ada keluarga sendiri. Nak ada anak kecil.
Angan-angan!
Boleh tahan juga kalau berangan. Zafril tersenyum sendiri.
Bantal yang tadi dicampakkan ke lantai di pungut semula dan diletakkan elok di kepala katil.
Kipas yang pegun diperhatikan tanpa sebarang perasaan. Rasa dingin yang menyapa kulit tubuh memaksa Zafril menyelak selimut tebal untuk membaluti tubuh. Dingin dek penghawa dingin.
Zafril teringat sepetang yang singkat bersama Alissa. Masa paling panjang dia habiskan bersama Alissa selepas dia balik dari Canada.
Bibir tersenyum sendiri. Kenapa Alissa comel sangat?
Buatlah garang dan tunjuk muka benci macam mana pun, Alissa tetap comel dengan sikapnya.
“Saya nak balik! Nak balik!”
Zafril buat pekak. Alissa jerit lebih dari sepuluh kali dah yang dia nak balik, nak balik. Baliklah, apa yang susah sangat pasal balik?
Kalau nak balik sekarang ni, baliklah sendiri.
Tapi sebenarnya dalam hati dia takut juga kalau Alissa tunjuk keras kepala dan balik petang tadi. Kalau ada apa-apa berlaku kepada Alissa, apa dia nak jawab nanti.
Nasib baiklah Alissa tak buat perangai siang tadi.
Sikap Alissa Mohamad selepas lima tahun adalah sukar dijangka. Alissa tidak boleh dibaca tindakannya. Kadang-kala lembut dan mengalah, kadang-kala sukar untuk dilembutkan keputusan yang sudah dibuat.
Keras kepala.
Tak makan saman!
Nak tunjuk tegas konon!
“Kenapa aku fikirkan pasal perempuan ni pula? Gila!” Zafril bercakap seorang diri. Kepala diketuk perlahan.
Dia sukakan Alissa?
Dia mahu melaksanakan satu misi yang membawa dia ke Canada selama lima tahun! Menghabiskan master selama dua tahun dan melancong ke serata dunia selama tiga tahun!
Dia kembali kerana misi itu.
Tidak sangka semudah itu dia bertemu Alissa. Pertemuan tanpa usaha.
Takdir.
“Esok kerja Zaf, baik kau tidur lena malam ini.”
Pasal Juliza lantaklah. Pandailah perempuan tu jada diri. Selama lima tahun dia di Canada pun Juliza pandai jaga diri takkan bila dia balik ke sini Juliza mahu dia berkepit dengannya dua puluh empat jam.
Sorry!
Dia gila kerja. Hidup dia sekarang adalah untuk keluarga dan kembangkan bisnes bukan nak bercinta seperti zaman dulu lagi. Dia sudah puas bercinta dulu.
Lampu tidur dimalapkan. Dia lebih suka tidur dalam suasana yang malap berbanding gelap gelita.
Mata perlahan-lahan dipejam dan akhirnya Zafril terlena.


p/s : Tahu tak yang Sri rasa jatuh cinta tergolek-golek pada Xian Lim ni? Aduhai kacaknya. Setiap kali google gambau dia diriku pula yang berangan-angan. Kachakkkkk sangat! 

Hope semorang enjoice hari ini. Ha, baca dua entry sekaligus! Yeay.

Bab 12 Cinta, Jangan Sakiti Aku


Alissa memeluk tubuh. Angin petang yang menyapa perlahan pipinya dibiarkan sahaja. Rambut panjang dibiarkan ditiup angin.
“Ehem..”
Alissa buat pekak. Dia tahu Zafril memang sengaja bawa dia ke sini. Nak berbincang konon. Nak bincang apa lagi?
“Ehem!” sekali lagi suara Zafril sedikit kuat berbanding tadi. Oh, nak dua mulakan dulu? Kenapa perlu dia pula yang bersuara dahulu? Bukankah lelaki itu kata mereka perlu berbincang. Dia bukannya ad apa-apa nak bincang pun.
You dah berangan sampai ke mana?”
“Johor Bahru.”
Spontan tawa Zafril terlepas. Alissa lima tahun dahulu bukannya jenis yang menjawab seperti ini. Dulu tunduk menikus. Penakut yang amat sangat!
Well, Alissa Mohamad is totally change yeah.”
“Apa awak nak?” Mentara sahaja suara Alissa.
“Balas dendam.. kot?”
Tangan yang bersilang di dada dijatuhkan ke bawah. “Zaf, saya minta maaf kalau saya pernah sakitkan hati awak. Biarkan saya hidup dengan tenang, please.”
“Oh, I thought you have nothing to discuss.”
Alissa terdiam. Senyap tidak terkata. Tadi beriya-iya dia memarahi Zafril kononnya tiada apa-apa yang perlu dibincangkan antara mereka berdua.
“I tak sangka I akan jumpa you dengan mudah..”
Sumpah dia rasa seperti mahu menangis! Kalau dia tahu Zafril kembali untuk membalas dendam dia akan mengaku kalah. Dia bukan lawan Zafril. Dia tidak mampu untuk menandingi lelaki itu.
Stop hurting me and my brother!” Keras amaran Alissa.
“Kalau I tak mahu?”
“Apa awak nak daripada saya, Zaf?!” Suara sudah naik sedikit. Menjerit sedikit kuat berbanding tadi.
“Main-mainkan you. This game just on, Lisa. Let’s enjoy the game!”
“Kalau awak tak suka saya kerja dengan company awak, I will resign. Saya sanggup letak jawatan kalau itu dapat puaskan hati awak.”
“Don’t you ever dare to leave the company.” Lurus jari telunjuk Zafril ke muka Alissa. Mengugut adalah kepakaran dia sejak dulu.
“Habis apa yang awak nak saya buat?”
“Apa you buat dekat Berjaya Mall dengan Tuti?”
Kening Alissa berkerut-kerut. “Why?”

“Jangan balas soalan I dengan soalan.”
Amboi-amboi, Zafril ingat dia tu siapa? Kalau dia balas pertanyaan Alissa dengan pertanyaan boleh pula.. “Suka hati sayalah nak buat apa pun dekat sana.”
“You ikut I?”
“Gila.” Perlahan sahaja perkataan itu meluncur keluar dari bibir Alissa namun berjaya ditangkap oleh Zafril.
“I can hear what you said just now.”
“Zaf, saya takde masa nak ikut awak, nak intip awak. Awak ingat saya ni dah takde kerja sangat nak buat ke sampai nak habiskan hujung minggu saya untuk intip awak? Oh, please!”
“Mungkin.. Tak mustahil sebab lepas I tinggalkan Malaysia dulu you separuh gila cari kawan-kawan I sebab nak tanya pasal I, kan?”
“Stop talking about the past!”
Dia boleh terima kalau Zafril nak kutuk dia nak mengata dia pasal kerja tapi bukan pasal masa lima tahun dulu. Dia akui lima tahun dulu dia bodoh! Dia bodoh sebab gilakan Zafril. Dia bodoh sebab kejar cinta lelaki itu.
“Kenapa tak suka ke kalau I ungkit cerita lama?”
“Yes, tak suka plus benci sangat-sangat!”
“Malu?”
Anak mata hitam pekat milik Alissa mencari anak mata Zafril yang memandang ke arah langit. “No, saya tak malu. Sikit pun tak malu tapi mungkin awak patut malu!”
“You tak malu lepas apa yang you dah buat pada I? Wah, dahsyat ya perempuan zaman sekarang.” Zafril sedikit pun tidak gentar dengan renungan mata Alissa. Renungan mata itu Nampak marah dan dalam masa yang sama menderita. Alissa menderita? Kerana apa?
“Hantar saya balik.”
“I belum habis cakap dengan you lagi.”
Alissa bergerak menjauhi Zafril. “Nak cakap apa lagi?”
“Abang you sihat?”
“Takde kaitan dengan awak.”
Mendengar Zafril tergelak kecil, Alissa bengang. Dia tahu Zafril ketawakan dia. Ketawakan keluarga dia. “Saya dengan abang saya takde kaitan dengan awak. Leave us alone! Kenapa awak nak ganggu hidup kami?”
“I ada ganggu hidup you ke Lisa? Siapa cakap? I atau you yang ganggu hidup I dulu?”
Alissa sudah menggenggam kedua-dua belah tangannya. Ikutkan hati mahu sahaja dia menumbuk muka Zafril. Mahu saja dia menumbuk mulut Zafril yang tiada insurans!
“Saya nak balik.. Saya nak balik!”
“Baliklah.”
Ya Allah, kenapa dia bertemu dengan lelaki ini semula? Zafril sengaja bawa dia ke atas bukit ini.. Langsung takde orang dan Zafril suruh dia balik sendiri kalau nak balik? Bongok punya lelaki tak guna!
“Awak yang bawa saya ke sini jadi awak patut hantar saya balik!”
“Tak mahu.”
Alissa ketap bibir menahan geram. Zafril jawab tak mahu? Hoi, dia takde masa nak layan lawak Zafril dekat bukit tiada orang waktu senja-senja macam inilah. “Zaf, awak jangan main-main boleh tak?”
“Betul, I memang tak mahu hantar you balik sebab kita belum habis berbual lagi.”
Alissa bergerak laju ke hadapan Zafril. “Apa benda lagi yang awak nak cakap? Cakap cepat!”
“Kenapa you kerja dengan papa I?”
Mulut Alissa ternganga sedikit. Terkejut dengan soalan Zafril. “Kenapa awak nak tahu pasal saya? Rindukan saya ke?” Buat lawak bodoh dan Alissa tergelak sendiri.
“Yeah. Rindu sangat. Nak peluk you, boleh?”
“Jangan harap.”
“Dan you jangan perasan sangat.” Laju sahaja kata-kata meluncur keluar dari bibir Zafril. Tangan menyeluk ke dalam poket seluar jeans Zara yang dipakai olehnya. Sekotak rokok dikeluarkan. “Kalau tak suka bau asap rokok boleh duduk jauh sikit.”
Alissa memejamkan matanya beberapa saat. Ya Allah, geramnya dia dengan Zafril ni! “Nak hisap rokok dalam kereta pun saya tak kisah asalkan awak hantar saya balik sekarang.”
“I belum habis lagi berbual dengan you. Kalau dekat pejabat susah sangat nak cari peluang bercakap dengan you. Sibuk memanjang.”
“Memang sibuk nak siapkan baju-baju yang awak nak.. Saya ke pejabat nak kerja bukannya nak berbual.”
Zafril tergelak kecil. Pedas dan sinis betul kata-kata Alissa. Perli dia lah tu. “Seronok ke kerja dengan papa I?”

“Seronok sangat sebelum awak muncul.” Mata yang tadinya memandang wajah Zafril dikalih ke tempat lain. Kaki berjalan dua tapak ke hadapan. Busuk pula asap rokok Zafril ni.
Uhuk! Uhuk!
Alissa terbatuk kecil. Puas dia cuba kawal reaksi muka dia apabila Zafril menghembuskan asap rokok tetapi apabila bau asap memenuhi rongga hidungnya dia memang tak tahan! Busuk sangat.
“Kan dah suruh duduk jauh sikit tadi.” Puntung rokok yang masih berbaki dicampakkan ke tanah dan dipijak dengan kasut untuk memadamkan api. “Nak air?”
Alissa pantas menggeleng. Entah air jampi apa yang Zafril nak bagi pada dia. Tak mahu terima apa-apa lagi pemberian lelaki itu.
“Dah nak masuk waktu Maghrib, jomlah.”
Nafas kelegaan dilepaskan. Ingatkan nak bermalam di atas bukit ni!
“Jangan kutuk I dalam hati you because I can read people’s mind.”
What?! Tak guna punya Zafril. “Mana ada saya cakap apa-apa.”
Zafril menghentikan langkah kakinya dan segera menoleh ke arah Alissa. “Apa you cakap dalam hati you tadi?”
“Mana ada cakap apa-apa. Jangan nak merepek boleh tak?”
“Kalau macam tu you balik sendirilah.”
Ya Allah, dia rasa nak menangis sangat sekarang ni! “Zaf, awak jangan nak ugut saya macam ni boleh tak?” Kalau ikutkan hati dia memang dia nak balik sendiri aje tapi dia tak tahu jalan balik! Kalau sesat memang matilah dia takde siapa nak tolong dia. Bateri handpone dah la dah mati..
“Get in now.”
Pintu kereta BMW Z4 dibuka kasar. Alissa menghenyak punggungnya di atas kerusi penumpang. Pintu ditarik sekuat hati. Bengang!
“You slammed my car door?”
“What? It’s just a car.” Alissa membela diri. Tidak puas hati betul dia dengan sikap Zafril. Kereta aje pun bukannya manusia. Dan yang paling penting bukannya tercabut pintu kereta dia.
“Get out and say sorry to the door ten times.”
Mulut Alissa berubah menjadi bentuk O. Ternganga tidak percaya dengan sikap Zafril. Gila! “Hei, bukannya tercabut pintu kereta awak ni! Kereta aje pun… Bukan ada perasaan.”
“My car is not your car. Do it now.”
“Tak nak.”
Fine. Kita duduk dalam kereta ni sampai esok siang!”
Alissa pandang wajah Zafril tanpa kelip. Tidak percaya betul sikap Zafril macam ni.
“I can wait..”
Alissa membuka pintu kereta dan keluar dari perut kereta itu. Zafril memeluk tubuh dan memandang ke arah Alissa. “I am waiting..”
“Pintu, I am sorry.” Pintu kereta dibuka dan ditutup perlahan-lahan. Alissa membuat tindakan itu dengan hati yang sebal.
“Nine times more.”
Perbuatan sama diulang sehingga cukup sepuluh kali. Ya Allah, rasa macam nak ambil lesung batu lepas tu tumbuk-tumbuk cili dan bayangkan dia tumbuk lumat muka kacak Zafril. Ei, kereta pun nak cari pasal! Memang sengaja lelaki itu nak kenakan dia. Sengaja!
p/s : Ahaaa, takde internet!!! Bukan niat untuk menghilang lagi. Hahaha! Maaf ye.
Okay sebagai tanda sorry, hari ni Sri up 2 entry! Selamat membaca semua. :)